Για να “χτίσεις” πρέπει πρώτα να “γκρεμίσεις”!

2021-03-01

Όσο στενάχωρο κι αν ακούγεται, τόσο αισιόδοξο είναι. Σε όποιο τομέα κι αν επιχειρήσεις να κάνεις αλλαγή και να προχωρήσεις πρέπει πρώτα να "αδειάσεις τον χώρο", να "ξεσκαρτάρεις"!

Ναι τρομάζει η αλλαγή! Στο μυαλό μας, η αλλαγή κρύβει ρίσκο. Ξυπνάει ανασφάλειες. Κάθε αλλαγή όμως, συνάμα σηματοδοτεί και μία νέα αρχή. Νέα θεμέλια! Ξέρεις κι εσύ, ότι δεν μπορείς να χτίζεις σε παλιά θεμέλια, κι ας μην είσαι μηχανικός.

Ότι έχτισες στο παρελθόν έκανε την δουλειά του, έβγαλε τα λεφτά του (ίσως κι όχι) αλλά εξυπηρέτησε τις τότε σου ανάγκες. Τώρα τα "θέλω" σου άλλαξαν, οι ανάγκες σου επίσης. Δεν είναι κακό. Είναι ότι πιο φυσιολογικό. Ο άνθρωπος εξελίσσεται κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Δεν είσαι αυτός που ήσουν χθες και σίγουρα αύριο θα είσαι κάποιος άλλος. Η κάθε στιγμή, κάθε εμπειρία... σε αλλάζει, σε εμπλουτίζει, σε διδάσκει. Η ζωή μας προχωρά κι εμείς μαζί της. Μην νιώθεις ενοχές. Μην υπολογίζεις τον χρόνο που διέθεσες ή τις δυνάμεις που επένδυσες, για να χτίσεις ότι έχτισες.

Γύρνα το βλέμμα σου πρώτα εντός σου και μετά εκτός! Οι ανάγκες σου άλλαξαν και τα νέα σου "θέλω" δεν μπορούν να "στεγαστούν" μέσα στο παλιό. Πήρες όλα όσα είχε να σου προσφέρει. Έγινες πιο πλούσιος και πιο σοφός. Έφτασε η ώρα να "προετοιμάσεις το έδαφος" για το επόμενό σου βήμα! Μην το φοβάσαι! Πάρε τον χρόνο σου. Βάλε και πάλι το "μεράκι" σου. Ενεργοποίησε, εκ νέου, τις δυνάμεις σου. Βρες ξανά τον εαυτό σου και κάνε το επόμενο σου βήμα συνειδητά!

Ξεκόλλα από το παρελθόν, "κόψε" ότι σε κρατάει "δέσμιο" κι αντίκρυσε το μέλλον σου με καθαρή ματία, χωρίς "βαρίδια"! Σκέψου την ζωή σου σαν πίνακα ζωγραφικής. Όταν τον τελειώσεις...δεν μπορείς να ξαναζωγραφίσεις από πάνω. Το χρώμα στέγνωσε και δεν διορθώνεται. Πρέπει να αλλάξεις καμβά για να ξεκινήσεις τον καινούριο σου πίνακα. Μόλις το κάνεις κι ο "καμβάς" είναι και πάλι λευκός... Εμπνεύσου! Επέλεξε το σχέδιο και τα χρώματα που σου ταιριάζουν! Ξεκίνα την νέα σου δημιουργία! Μην φοβάσαι τις στραβοπινελιές... όσο είναι φρέσκο το χρώμα διορθώνεται!

Για να αλλάξεις εργασία...πρέπει να φύγεις από την προηγούμενη! Για να αλλάξεις σπίτι...πρέπει να φύγεις από αυτό που έμενες! Για να αλλάξεις εσύ...πρέπει να απαρνηθείς αυτά που σε εμποδίζουν να εξελιχθείς! Για να αλλάξεις ζωή...πρέπει να κοιτάξεις μπροστά! Εκεί πηγαίνεις!

Αν δεν "γκρεμίσεις" δεν θα είσαι ποτέ ελεύθερος για να "χτίσεις"! Για να προχωρήσεις, για να εξελιχθείς, για να φτάσεις στην "Ιθάκη" σου πρέπει να πεις οριστικό αντίο σε ότι σε κρατά στάσιμο, σε ότι σε εμποδίζει, σε ότι σε "βολεύει"!

www.facebook.com/na-milas www.instagram.com/na.milas/
© 2019 Na-milas.blog. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε